Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25966)

Форматот на спринт-трките е пред промена за 2024 година?

Еден предлог е да има квалификации за спринтовите во петоците и спринт-трка како прва акција во саботите, по што ќе следуваат квалификациите за главната...

Како ефикасно да ги исчистите подовите со плочки

Домување Подовите со плочки се лесни за одржување благодарение на нивната издржлива површина, но понекогаш бараат потемелно чистење. Во такви моменти можете да користите алкохол...

Маск: Ќе дојде момент кога работата нема да биде потребна

Мултимилијардерот Илон Маск верува дека вештачката интелигенција може да ги остави сите без работа. Според него, вештачката интелигенција би можела да стане најразорната сила...

Масовна смрт на младенчиња од кафеави мечки во Јапонија

Јапонскиот полуостров Ширетоко е едно од местата со најбогата популација на кафеави мечки во светот. Но поради недостиг од лосос и желади, осум од...

Шест знаци што укажуваат на цревна болест

Дигестивниот систем е неверојатно сложен систем составен од голем број микроорганизми. Затоа, важно е да се внимава на симптомите на нездрави црева, за навреме...

Од Горно Врановци повторно одѕвони слободата за Македонија преку „Нова Македонија“

Девет часа потрошивме во дваесет километри, наљубувајќи се со чиста природа, Мокра Планина и златна есен во името на слободата и на нашата „Нова...

Огинот од кој може повеќекратно да се изгориме

Палењето на стрништата има повеќекратни штетни последици, како за луѓето така и за природата, а една од нив е загадувањето на воздухот. Како резултат...

Ќе угрее ли сонцето за македонските полиња и ниви?

Тенденцијата на намалување на производството на многу земјоделски култури ќе биде присутна и во иднина, сѐ додека не направиме опиплива и реална стратегија за...

Желботека – второто име на владеењето со Македонија

Стремежите и желбите на својот народ треба да бидат врвен приоритет и водилка за секој политичар, а не она што ќе се наложи и...

Седум медали за Сеишин

ЏУДО - НА ТУРНИРИТЕ ВО ЦЕТИЊЕ И ВО СОФИЈА Прилепскиот џудо-клуб Сеишин оствари забележителни резултати на меѓународните турнири што изминатиот викенд се одржаа во Цетиње...