Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25882)

Македонското револуционерно движење треба да се разгледува и да се толкува...

Македонската револуционерна борба од крајот на 19 и почетокот на 20 век и Илинденското востание земаат значајно место во колективното сеќавање на македонскиот народ...

Спортски вести

КОЊИЧКИ СПОРТ Прво место за Гроздановска на турнир во Солун Македонската репрезентативка Леонида Гроздановска, со грлото Џилдан, го освои првото место на меѓународниот коњички турнир во...

Предлог уставните измени од комисијата одат на пленарна седница во парламентот

Собраниската комисија за уставни прашања со 10:7 гласа го изгласа предлогот за уставни измени Собраниската комисија за уставни прашања со десет гласа „за“ и седум...

Совршен летен појадок што освежува и дава енергија

Здрава храна Овошната салата е идеален оброк за топлите летни денови, без разлика дали ви треба алтернатива за појадок или ужина што ќе ве освежи...

Консумирањето кафе како превенција од Алцхајмерова болест

Новото истражување покажа дека консумирањето на кафето еспресо би можело да има значајно влијание врз спречувањето на појавата на Алцхајмерова болест. Со години кафето е...

Езерата имаат повеќе микропластика од океаните

За првпат меѓународен тим истражувачи го истражуваа загадувањето со пластика во езерата на глобално ниво и дојдоа до разочарувачки резултати. Микропластиката сè уште е...

Врвот на сончевиот циклус се приближува побрзо од првично...

Како што се приближува врвот на сончевиот циклус на Сонцето, тоа станува сè поактивно. Научниците веруваат дека овој врв може да се случи порано...

Среќата е условена од позитивните врски со луѓето и средината

Во текот на долгогодишното истражување, Роберт Валдингер и Марк Шулц ја разгледале благосостојбата на учесниците од многу различни агли, од скенирање на мозокот и...

Зар дополнително оданочување за фирми што оствариле позитивни резултати со...

Стопанската комора и Советот на странски инвеститори за Законот за данок на солидарност: Стопанската комора на Македонија и Советот на странски инвеститори вчера излегоа со...

Високите цени и малиот семеен буџет ја намалија потрошувачката на...

Податоците на „Визуел капиталист“ ни послужија како повод да ги анализираме причините за помалата консумација на месо од страна на македонските граѓани во однос...