Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25551)

Трудно на пазарот на трудот

Во голем дел нереформираните, од поранешната држава само преземени регулатива, критериуми и постапки, поврзани со пазарот на трудот и неговата константна партизација, резултираа со...

Наутро или попладне?

Македонија е мала држава со голем број проблеми, но тоа не е оправдание за сегашната ситуација. Доколку навремено беа обезбедени резерви на нафта, природен...

Ако Пушкин се појави во првиот пасус, сигурно ќе пукне во...

Велат, војната е продолжение на политиката, ама со други средства. Вистина е, но и покрај тој факт, војната е продолжение на агонијата на божествено...

Заборавените балкански сирачиња и европската маќеа

Каде ќе биде местото на Македонија во Европа по крајот на руската инвазија врз Украина? Се придвижија повторно запчаниците на немилосрдниот механизам на историјата...