Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25455)

Зелени, обединете се, време е за зреење

Така размислуваат луѓето низ светот што сакаат да направат нешто добро за себе и својата земја. А како е кај нас? Па, не баш...

Западот повторно раѓа Нерони и Калигули

Повторувањето е мајка на знаењето. Филип од Македонија, наречен Чипо од Чешка, инаку мој специјален дописник за политичките збиднувања во Централна Европа, пред некој...

Поклон на бугарската држава пред архитектите на холокаустот на македонските...

Претседателот Румен Радев самиот се декларира како антифашист. Редно време е тој да ги посети Меморијалниот центар на холокаустот на Евреите од Македонија и...