Ознака: бугарска страна

Агресивноста на бугарската страна ќе ја култивира поранешниот бугарски претседател Петар...

Реактивирање на неформална билатерална дипломатија на релацијата Бугарија - Македонија Бугарските политичари (а можеби веќе и бугарските граѓани) се во заблуда кога (ако) мислат дека...

Трајанов: Да се направат напори да не биде дел од преговарачката...

Нема суштински промени помеѓу првиот француски предлог и овој што е ревидиран. На суптилен начин се вградени сите бугарски барања и сега тие стануваат...