Ознака: билатерална дипломатија

Агресивноста на бугарската страна ќе ја култивира поранешниот бугарски претседател Петар...

Реактивирање на неформална билатерална дипломатија на релацијата Бугарија - Македонија Бугарските политичари (а можеби веќе и бугарските граѓани) се во заблуда кога (ако) мислат дека...