Ознака: африканска чува

Има шест случаи на африканска свинска чума, сточарите ќе добијат отштета...

Од 6 јануари годинава кога во делчевското село Драмче првпат беше регистрирана појава на африканска свинска чума во земјава, до вчера се констатирани нови...