Ознака: Љубовта

Истрајноста и љубовта нѐ водат кон остварување на нашите соништа

Приказната за искачувањето на врвовите веќе десетина години будеше голем итнтерес кај дечињата што повремено ги посетував во училиштата и на разни други настани....

Коктел на љубовта во игротеките

Каде нѐ води овој пат на уривање на сите табуа и истакнување на сексуалноста како примарна карактеристика на идентитетот на современите луѓе? Дали луѓето...

Љубовта не познава граници

Занимливости Науката потврдува дека животните се способни да искусат емоции, како што е љубовта, слично како и луѓето. Животните и луѓето споделуваат многу слични мозочни...

Скопје е и град на љубовта

Многумина воопшто не знаат дека Скопје, како и Париз, има свој мост на љубовта. Тоа е мостот кај народот познат како Мостот на револуцијата...

Во математиката има една мана, не може да се изброи љубовта...

Наградени творби на конкурсот на клубот на писателите „К.С. Рацин“ од Велес Клубот на писателите „Коста Солев Рацин“ од Велес секоја година традиционално распишува конкурс...

Љубовта и грижата што им ја подаруваме на нашите ученици се...

Секојдневно тимски изнаоѓаме начини и решенија како да им помогнеме на нашите ученици со оштетен вид, а наедно и да го подобриме нивниот воспитно-образовен...

Љубовта е најубавото чувство!

Етика за млади Љубовта е најубавото и најсилно чувство, кое многу ѝ значи на личноста. Сериозно влијае на разбирањето на светот и врз нејзиното однесување. Чувствата...

Љубовта е најубавото чувство!

Етика за млади Љубовта е најубавото и најсилно чувство, кое многу ѝ значи на личноста. Сериозно влијае на разбирањето на светот и врз нејзиното однесување. Чувствата...

И Скопје има свој мост на љубовта

Град Скопје е запознаен со појавата на поставување катанци на оградата на мостот, а поставувањето катанци е феномен што го има во сите поголеми...

Мажите се поемотивни од жените, ама не во љубовта!

Секое трето лице на работното место ги крие емоциите зад лажната насмевка, а мажите се шампиони во тоа. Неодамнешно истражување извршено на британскиот универзитет...