Ознака: „Фејсбук“

Пресудата против „Фејсбук“ во Холандија испраќа силен сигнал до технолошките гиганти

Суд во Амстердам денеска пресуди дека компанијата „Фејсбук“ постапувала незаконски при обработката на личните податоци на своите корисници во Холандија речиси 10 години. Според „Блумберг“,...