Ознака: Уникатен

Уникатен сценски продукт што провоцира табу-теми

Театарот „Ј.Х.К. Џинот“ од Велес, здружението за театарска афирмација „Пресврт“ и германскиот институт „Гете“ ја најавуваат претставата „Мац, мац!“, во режија и кореографија на...

Климе Ковачески: Како и секој музичар, се приврзувам за секоја...

Излезе новиот албум „Најдоброто од музиката на Ковачески“ Климе Ковачески го претстави новиот албум за 2024 година, кој обединува некои од неговите најзвучни песни во...

Уникатен џез-концерт во Филхармонија

Биг-бендот на Здружението на џез-музичари на Македонија (ЗЏМ) ќе ги изведе најдобрите теми на една од најпопуларните групи на сите времиња - „Рејдиохед“, вечерва,...