Ознака: Трајче

ПРВИ МАЈ

Од творештвото за деца на писателот Трајче Кацаров Бев петто одделение кога тато нѐ извести дека празникот на трудот 1 Мај ќе го славиме покрај...

Самостојна изложба на Трајче Чатмов

Изложба на академскиот сликар Трајче Чатмов ќе биде отворена на 19 мај, во 20 часот, во „Бифе Тафталиџе“. Ќе бидат изложени 35 дела на...

Објавена поетската збирка „Вдлабнато минато“ од Трајче Донев

Деновиве како самостојно издание од печат излезе збирката поезија „Вдлабнато минато“ од Трајче Донев-Соколарец. Во збирката се објавени 30 песни инспирирани од животот на...

Читајте ги сликите на Трајче Чатмов!

Отворена изложбата „Интимно понирање“ Изложбата со наслов „Интимно понирање“ на академскиот уметник Трајче Чатмов е отворена во галеријата „Ел Греко“. Изложени се дваесетина дела работени...

Од циклусот песни „Ранко на море“ на Трајче Кацаров

Немирко Разбранувано И немирно е морето Ранко застанат на брегот „Кој може да го смири?“ – прашува. „Тоа грижа е На природа мајка.“ - му одговара татко му. Тогаш зошто ти ме караш И...

Од природата учиме како да бидеме подобри!

Драги деца, во „Колибри“ секој вторник ја следите серијата „Живиот свет околу нас во стиховите на Трајче Кацаров“. Бидејќи писателите секогаш бараат инспирација во своето...