Ознака: траги

Кратка верзија на етимолошки речник во 2023 година

Иницијативата за изработка на етимолошки речник на македонскиот јазик што доаѓа од академските кругови во Словенија, а прв ја обелодени токму нашиот весник, го...

Во Полска пронајдени траги од диносауруси

Стотина отпечатоци од диносауруси, толку добро зачувани што на нив може да се видат и делови од кожата на овие џиновски животни, се пронајдени...

Американски научници беа позитивни на тестовите, но не поради вирусот

Научниците кои работат со безопасен генетски материјал откриле дека нивното истражување може да ги контаминирало тестовите за коронавирус Во средината на јуни, Тимоти Ваниер, генетичар...

По трагите на вистината за наводниот хемиски напад во Дума

Британскиот новинар Роберт Фиск ја посети болницата во Дума, во која беше направена снимка со жртви на хемиски напад. САД, Британија и Франција решија...