Ознака: Тања

Тања Балаќ лауреат на 20. „Зимски салон“ на ДЛУМ

Уметницата Тања Балаќ, за видеопроектот „Следна генерација“, освои гран при на 20. „Зимски салон“, кој традиционално го организира Друштвото на ликовните уметници на Македонија....

„Тие не ги отвораат очите“ на Тања Балаќ во „Мала станица“

Проектот насловен „Тие не ги отвораат очите“, кој се состои од видеото „Следната генерација“, придружено од инсталација, на уметницата Тања Балаќ, ќе биде претставен...

Излезе книгата „Еден сив мартовски ден“ од Тања Урошевиќ

Деновиве од печат излезе книгата „Еден сив мартовски ден“ од Тања Урошевиќ (1936-2020), како 198. издание во едицијата „ПРОаЗА“ на издавачката куќа „Или-или“. Романот...