Ознака: стипендии

МОН: Учениците и студентите денеска ги добија средствата за стипендии

Министерството за образование и наука информира дека сите ученички и студентски стипендии на постојните корисници за учебната, односно академска 2023-2024 година се исплатени заклучно...

Анализа на НАкС: Милиони одлеани од буџетот за стипендии за студии...

Голем број од студентите кои добиле скапа стипендија од државниот буџет за студии на еден од првите сто рангирани универзитети на Шангајската листа не...

Учениците може да конкурираат за стипендија, МОН ги објави конкурсите

Министерството за образование и наука денеска ги објави конкурсите за доделување ученички стипендии за учебната 2023-2024 година во неколку категории. Објавен е Конкурс за доделување...

Одлука на Владата за доделување 50 стипендии за странски студенти од...

Владата на денешната седница, на предлог на Министерството за образование и наука, донесе Одлука за доделување стипендии на странски државјани, од интерес за Република...

МОН: Исплатени се средствата за ученички и студентски стипендии и за...

Средствата по основ на ученички и студентски стипендии на новите и постојните корисници се исплатени. Учениците кои го оствариле ова право во учебната 2022-2023...

„Семос Едукација“ даруваше 10 стипендии и додели 20 награди за најуспешните...

Тимот на „Семос Едукација“ организираше целовечерен колоритен настан во духот на Оскарите на кој беа доделени 20 „Semos Academy Awards“ за најдобритe студенти од...

АД ЕСМ ќе стипендира 16 студенти на Техничкиот факултет во Битола

АД ЕСМ денеска потпиша договори за стипендирање на 16 студенти на Техничкиот факултет во Битола. Двајца студенти за првпат станаа стипендисти на компанијата, а за...

МОН најави исплата на стипендиите и надоместот за оброк до крајот...

Министерството за образование и наука известува дека исплатите за ученички стипендии, студентски стипендии во земјата и во странство и субвенциониран студентски оброк ќе се...

МОН и Владата го зголемуваат бројот на ученички стипендии кои ќе...

На иницијатива на Министерството за образование и наука, а со одлука на вчерашната владина седница, бројот на стипендии кои се доделуваат на учениците од...

Фондацијата „Трајче Мукаетов“ додели 40 нови стипендии за учебната 2022/2023

За петнаесет години постоење, Фондацијата „Трајче Мукаетов“ стипендирала 619 студенти по фармација и по медицина при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, а...