Ознака: славјанка петровска

Ниедна причина за поразот што го доживеавме не смее да остане...

Обединување на членството, дискусии и дебати за сите политички збиднувања во земјата како и анализа на причините за поразите кои ги доживеа СДСМ на...

Петровска: Членството во НАТО е потврда за нашата подготвеност да придонесеме...

Видеопорака на министерката за одбрана за Денот на НАТО Министерката за одбрана Славјанка Петровска, денеска, по повод 4. Април - Денот на НАТО се обрати...

Нема ништо спорно во набавката на хеликоптерите, тврди Петровска

Нема ништо спорно во набавката на хеликоптерите, рече министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска во емисијата „10 минути“ на „ТВ 21“, коментирајќи го отворањето...

Приказ на воена опрема и вештини на припадниците на АРМ во...

Министерката за одбрана Славјанка Петровска заедно со началникот на Генералштабот на Армијата, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски денеска во Тетово присуствуваа на приказот на воена опрема...

Петровска ја брани одлуката за купување на хеликоптери: Не се сложувам...

Министерката за одбрана Славјанка Петровска е уверена во исправноста на одлуката на тимот на професионалци за набавката на осумте хеликоптери од италијанската компанија „Леонардо“...

Министерството за одбрана е подготвено да излезе во пресрет за лекување...

Како министерство за одбрана сме апсолутно подготвени да излеземе во пресрет за лекување на украинските војници, но треба да се има во предвид дека...

Нема безбедносни причини ниту финансиска оправданост за враќање на воениот рок,...

Немаме зголемена безбедносна закана во земјата за да го враќаме служењето на задолжителниот воен рок, а за тоа ќе треба вложување и на многу...

Со М-НАВ не се менаџирало добро, судот да ја преиспита одлуката,...

Ви ниту една институција на државата, особено не во институциите кои се дел од критичната инфраструктура во државата, а М-НАВ е институција во кој...

Македонската армија минува низ досега незабележан процес на модернизација во нејзината...

За британски „Економист“ Министерката за одбрана Славјанка Петровска во овогодишното издание „Светот во 2024-та“ на реномираниот „Економист“, се осврна на повеќе развојни процеси во одбраната...

Македонија ќе набави делови за хеликоптери и авиони од Чешка

Министерката за одбрана Славјанка Петровска и чешкиот амбасадор Јарослав Лудва денеска во Министерството потпишаа Рамковна спогодба со која прв пат во македонската историја системски...