Ознака: Сашо Таневски

Најостра осуда на вандализмот

Без оглед на сите моментални збиднувања со Бугарија и блокадата на македонските евроинтеграции, омаловажувањето на знамето на соседот е крајно недозволиво и сторителите во...

Битка за здравјето

И додека еден дел од населението продолжува со својот неодговорен однос, вклучувајќи ја и докторката што се скијала во Италија, а потоа брзала да...

„Оскар“ и за „загадена земја“

Пред извесно време трошка надеж даде свикувањето на седницата на Советот за безбедност од страна на претседателот на државата, за да се крене на...

Најважната битка за државата

Во светски рамки не постои пример на држава што може да функционира и да опстане без луѓе. Затоа на извештајот на Светска банка треба...

Кому му чури во Обединетите нации

Македонија не е некоја голема индустриска земја, па да произведува огромни количества стакленички гасови, но, од друга страна, толку е „голема“ што последните години...