Ознака: Сашо Клековски

Две илјади и дваесетта, oди си и не повторувај се!

И не дека во Македонија не сме имале тешки периоди, сме поминале низ распад, блокади, ембарга, војни, бегалски кризи... И сега поминуваме низ исклучителен...

Коронавирусот во Македонија не е прашање дали, туку кога

Согледувајќи што прават погодените земји, властите во Македонија треба да пристапат кон порадикални мерки од бесмисленото мерење температура на аеродром Уште еден нов вирус -...

Не сакаме дворови, сакаме станови!

Првите, кои се против градење, сакаат да обезбедат подобар квалитет на домувањето (светлост, поглед, паркинг, сообраќај), но и вторите, кои се за градење, го...

За кого неработна недела?

И надвор од секторските разлики, интересно е да се следи како левицата во мултикултурна држава заговара неделата да биде неработен ден, што е засновано...

Стоп за увоз на отпад за согорување!

Деновиве на дневен ред на 130-та седница на Собранието во скратена постапка се измени на Законот за управување отпад, со кој се забранува увоз...

ДУП-овите ќе ги одлучуваат изборите во Скопје?

Се чини јавноста не ја иритира толку неактивноста, колку што ја иритираат обидите да се забошоти ситуацијата. А власта се обидува да ја забошоти...

Сиромаштија, корупција и животна средина – три теми за избори

Додека на листата на приоритети на граѓаните ги нема меѓуетничките односи, тоа не значи дека некоја политичка партија нема да игра на тоа подрачје,...

Будење по триесетгодишен ЕУ-сон?

Дали Македонците (и Балканците) ќе бидат водени четириесет години низ транзиција, како што Мојсеј четириесет години ги водел Израелците низ пустината, сѐ додека не...

Очекувајќи го датумот

Македонија ќе се најде на крстопат како да се продолжи понатаму во случај и на недобивање датум за преговори со ЕУ и на добивање...

„Рекет“, датум за ЕУ или трето

„Рекет“ ќе има поголемо влијание на изборите од добивањето датум за ЕУ, бидејќи е завршница на дебаклот на СЈО и со поврзаните очекувања за...