Ознака: Русофобија

Лавров го обвини Западот за русофобија

Шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров синоќа, во говор на 77. годишна сесија на Генералното собрание на ОН го обвини Западот за „русофобија без...

Единственоста на бугарскиот јазик меѓу антимакедонизам и русофобија

Нова бугарска политичка линија за македонското прашање (4) „Нова Македонија“ во неколку продолженија донесува извадоци од книгата „Македонското прашање од 1994 до денес - комунизмот...

Русофобија

Можеби и јас не сум многу одушевен од историскиот однос на братска матушка Русија во минатото кон Македонија, која ја христијанизирала и превела во...