Ознака: реалност

Нова политичка реалност во Македонија

Македонската политичка сцена е засекогаш промената! Тоа е клучниот заклучок по изборниот круг од 8 мај. Може да ставиме точка и на 1990-тите и...

Мегаураганите стануваат реалност

Нова студија укажува на потребата да се воведе категоријата шест за мегаураганите, поради зголемената фреквенција на екстремни бури предизвикани од климатските промени. Научниците ја...

Враќање во суровата реалност

Можеме ли на почетокот на оваа година да бидеме еднакво оптимисти, како што сме биле и во сите претходни, кога еднакво сме искажувале надеж...

Структура дизајнирана да одговори на новата геополитичка реалност

На самитот во Вилнус во јули се очекува Атлантската алијанса да ја одобри новата стратегија, како приспособување на новата геополитичка реалност НАТО ја подготвува најголемата...

Романтиката во сенка на виртуелната реалност

И покрај нечија романтична замисла за тоа како треба да изгледа воспримањето на едно уметничко дело, факт е дека сѐ повеќе стануваме технолошки зависници,...

Надежта во оваа реалност е најлошото од сите зла што ни...

Наместо само надеж, потребна е храбра акција. Потребна е акција, aктивен отпор затоа што моралната и политичката рамнодушност на деморализираните граѓани ќе продолжат да...

Спортот влегува во виртуелната реалност

Манчестер сити во соработка со „Сони“ сака да влезе во виртуелниот свет и да привлече нови навивачи. Големите компании и спортските клубови сѐ повеќе...

Како желбите да станат реалност

Голем број луѓе сакаат духовни квалитети како љубезност, простување или мир во светот, но не и лични желби како прекрасен дом или романтична љубов....

Супербрзата железница станува реалност во Европа

Новата европска железничка мрежа на ултрабрзи возови наскоро ќе ги поврзува европските земји во современ транспортен железнички систем. Според најавите од Брисел, овие супервозови...

Спортот и новата реалност

Спортот ги бара модалитетите како да продолжи во услови што ги диктира пандемијата, но на сите како да им станува јасно дека ад хок...