Ознака: Прокопис Павлопулос

Павлопулос: Решавање на името согласно историјата и меѓународното право, па интеграција...

Решение на спорот со името, согласно историјата и Меѓународното право, е предусловот за нашата зенја да се интегрира во НАТО и ЕУ, смета грчкиот...

Предусловите за евроатлантска интеграција на Македонија остануваат исти?

Решение на името што нема да шири иредентизам и уставна ревизија се предусловите за напредок на Македонија кон НАТО и ЕУ, според грчкиот претседател...

Охрабрувачки почеток што отвора порти за автокефалност?

Досега Грчката црква ја игнорираше МПЦ-ОА, солидаризирајќи се со Српската православна црква, но имаше и ригиден став околу придавката „македонска“ во името на МПЦ....

Павлопулос: Прво уставна ревизија, па потоа членство во НАТО и ЕУ...

За интеграција на ПЈРМ во НАТО и ЕУ потребно е решение на името, за што предуслови се уставна ревизија и елиминирање на иредентизмот, рече...