Ознака: поинакви симптоми

Британскиот вид коронавирус има поразлични симптоми

Симптомите на заразниот „британски“ вид коронавирус се нешто поразлични од претходно доминантната варијанта, покажува студија на британското Национално биро за статистика. Губењето на мирис и...