Ознака: остварувања

„Танц-фест“ продолжува неделава со четири кореографски остварувања

Во текот на оваа недела продолжува програмата на „Танц-фест“ со четири кореографски остварувања. Во циклусот современи кореографи, вечерва, во 20 часот, на сцената на...

Шест поетски остварувања за наградата „Aнтево перо“

Шест поетски остварувања се избрани во потесниот круг за наградата „Антево перо“ за 2021 година и од нив ќе биде прогласена победничката стихозбирка. На својот...

Над 70 документарни остварувања на „Македокс“

Планирано е годинава да има околу 30 гости од странство. Сите филмови ќе бидат прикажани на филмско платно и нема да има онлајн проекции Фестивалот...