Ознака: опсервации

Какви форми на консолидација можат да го спасат македонското земјоделство

Просечната големина на фармите е 1,8-1,9 хектар, за разлика од просекот на ЕУ, кој изнесува 16,6 хектари. Малите земјоделски имоти се расцепкани на пет...

Зошто приемот на Шведска во НАТО е сè уште во мирување

Аналитички опсервации Шведска и Финска се двете неврзани земји што се географски лоцирани помеѓу Руската Федерација и трите западни нордиски членки на НАТО - Норвешка,...

Кои се најмоќните криминални организации во светот?

Во анализата е издвоен Мексиканскиот наркокартел како најмоќната криминална организација во светот, а во петте најмоќни се вбројува и албанската, која е во голем...