Ознака: обсе

Самхарадзе: Ќе се трудиме да забележиме дали гласањето се одвива согласно...

Во текот на набљудувањето ќе се трудиме да забележиме дали гласањето се одвива согласно стандардите на ОБСЕ. Им посакуваме успех на гласачите во нивните...

Близу 1000 набљудувачи, странски новинари и преведувачи акредитирани за следење на...

Вкупно 942 набљудувачи, странски новинари и преведувачи се акредитирани за следење на Претседателските избори на 24 април. Како што е објавено на веб страницата на...

Потврдени претседателските кандидати, почна со работа набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР

Државната изборна комисија (ДИК) ги потврди кандидатурите на седуммината претседателски кандидати за изборите на 24 април. Редниот број на кандидатите на избирачкото ливче ќе...

ОБСЕ/ОДИХР ја отвори набљудувачката мисија за претстојните двојни избори, ангажирани 320...

Канцеларијата на ОБСЕ за демократски институции и човекови права (ОДИХР) денеска ја отвори набљудувачката мисија во Македонија за претседателските избори што ќе се одржат...

Ескобар ќе разговара со претставници од ОБСЕ за изборите во Македонија

Специјалниот претставник на Стејт департмент за Западен Балкан Габриел Ескобар патува во Австрија, каде што ќе се сретне со канцеларијата на ОБСЕ/ОДИХР за да...

ЕУ бара Србија да спроведе истрага за наводите за изборни нерегуларности,...

Наодите во извештајот на Канцеларијата за демократски институции и човекови права при ОБСЕ (ОБСЕ/ОДИХР) за изборни нерегуларности во Србија треба да се истражат на...

ОБСЕ. Човек. Цивилизација

(Или новата слика на антрополошкиот песимизам) ОБСЕ. Човек. Цивилизација. Ова тројство, драг читателу, што се однесува пред сè на Западот, според аналогија (антисакрална) ја довикува...

Завршена е добра работа, но се пропуштија и некои можности

Она што е повеќе од извесно е тоа дека Македонија се покажа како одличен домаќин на министерскиот совет на ОБСЕ, успевајќи да ги седне...

Големи и мали

Главната улога треба да ја одиграат големите (возрасните), кои наместо да говорат за големи албански држави, треба да почнат да зборуваат како да им...

ОБСЕ е безбедно, ние ја спасивме организацијата, порача Османи

ОБСЕ е безбедно. Ние ја спасивме организацијата и нејзината функциналност, за луѓето. Сите членки се согласија за изборот на Малта како следен претседавач и...