Ознака: мудар

Осмели се да бидеш мудар!

Во предвечерјето на изборите, повикувам: Осмели се да бидеш мудар! Користи го сопствениот разум, биди мудар, а не партиски послушник, размисли за решенијата и...

Книгата е верен другар и мудар советник!

Светскиот ден на литературата за деца, 2 Април, беше одбележан и во нашата земја. Според замислите, желбите и потребите, различни институции од областа на...