Ознака: македонска дијаспора

Проект на систематско уништување и замолкнување на македонската дијаспора

Се испорачува цехот од нашето откажување од грижата за нашинците надвор од нашата држава И додека Бугарија ги стави сите расположливи институции во служба на...

Издадени 18.223 пасоши за македонски граѓани во странство

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска за време на работниот престој во Виена, на покана на амбасадорот на земјава во Австрија, Освит Росоклија,...

Македонците во Австралија жестоко ја бранат македонската телевизиска програма

Советот на македонски заедници во Австралија испрати отворено писмо до генералниот менаџер на „Канал 31“ Шејн Данлоп, по повод информациите дека австралиската телевизија ја...

Зачувување на културата, јазикот и на идентитетот на македонската дијаспора

Никола Шалваринов, актуелен директор на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, на оваа функција стапил во август 2017 година, а неговото претхoдно работно искуство...