Ознака: лекари

Сите ние ќе се разбудиме на први октомври

Без разлика од исходот од референдумот, сите ние ќе се разбудиме на први октомври и повторно ќе се соочиме со нашата реалност. Иднината не...

Лекарите и сестрите од септември добиваат пет отсто повисока плата

Од септември годинава платите на здравствените работници ќе бидат зголемени за пет отсто, соопшти денеска министерот за здравство Венко Филипче. Тој информираше дека основицата за...

Косовските лекари и медицински сестри заминуваат во земјите на ЕУ

Косовски лекари и медицински сестри емигрираат во земјите од Европската унија, посебно во Германија, така што многу бргу може да се случи косовските здравствени...