Ознака: Кујтим Фејзулаи

Фејзулаи пукал сам, но имал поддршка од исламисти

Истрага за терористичкиот напад во Виена Истрагата на австриската полиција во случајот со терористичкиот напад на почетокот на ноември во Виена дошла до заклучок дека...

Виенскиот терорист имал контакти и со исламисти од Германија и Швајцарија

Истражните органи на Германија вршат претреси во неколку објекти поврзани со германската исламистичка сцена. Поточно, станува збор за лица кои наводно биле во контакт...

Нападот во Виена предвесник на нов терористички бран во Европа?

Дали оружениот терористички напад што се случи во понеделникот во Виена претскажува враќање во најмрачните денови на терористичко насилство што ја потресе Европа помеѓу...