Ознака: креативци

Каде се пренасочуваат младите креативци?

Генерацискиот дисконтинуитет во изложбената активност на нашите уметници поради променливоста на институционалните контексти во Музејот на современата уметност покажува дека со секое ново биенале...

Прва уметничка „берза“ за вмрежување креативци

Големиот број примери укажуваат на тоа дека подоброто меѓусебно запознавање на активните уметници, олеснетата комуникација, размената на идеи и искуства би ја направиле културната...

Врвни дизајнери и креативци доаѓаат во мај во Скопје

Меѓу нив се: Геерт де Таје од Белгија, креативен и мултинасочен фотограф што прави фотографии за компании како „Сачи енд Сачи“, „Ериксон“, „Тојота“, „Фолксваген“;...