Ознака: Кнежински манастир

Кнежинскиот манастир го одбележува својот патрон

Манастирот „Свети Ѓорѓија Победоносец“ во село Кнежино го одбележува својот патрон и по тој повод вечерва во манастирската црква од 17.30 часот ќе биде...

Кнежинскиот манастир го прослави својот патрон „Свети Ѓорѓија Победоносец“

Кнежинскиот манастир денес го одбележа својот патрон „Свети Ѓорѓија Победоносец“. По тој повод во манастирската црква и пред голем број верници, најпрво беше отслужена...

„Поетско ѕвездено ехо-2018“ денес во Кнежински манастир

Денес во Кнежинскиот манастир по втор пат се одржa литературната манифестација „Поетско ѕвездено ехо-2018“. На годинешната манифестација зедоа учество над 50 поети од литературните...

Кнежинскиот манастир утре ќе го одбележи својот патрон „Свети Ѓорѓија Победоносец“

Манастирот „Свети Ѓорѓија Победоносец“, познат како Кнежински манастир, утре ќе го одбележи својот патрон, попознат меѓу народот како Ѓурѓовден. Одбележувањето на празникот ќе започне...

Сестра Софија доби признание од Барак Обама и се врати во...

Сестра Софија, старешина на манастирот „Св. Ѓоргија“ во село Кнежино, за својата долгогодишна работа во верските објекти во САД, добила признание и од поранешниот...