Ознака: итна медицинска помош

Нападнат лекар од Итна медицинска помош во Кавадарци

Лекар од Итната медицинска помош од Кавадарци бил нападнат додека заедно со негови колеги вршеле интервенција. Според информациите на МВР, вчера лекар од Итна медицинска...

„Свадба“ во Итната медицинска помош

Вработените при Итната медицинска помош - Скопје пријатно ги изненадија своите колеги, докторите Маја и Димитар, кои беа спречени да го изречат судбоносното „да“....

Триста повици дневно во итната медицинска помош поради температурните разлики

Околу 300 лица дневно бараат совет на телефонот во Итната медицинска помош (ИМП) главно поради поради зачестена главоболка, вртоглавица, промени во крвниот притисок, влошено...