Ознака: исплата

Образовните асистенти од град Скопје бараат да им се исплати задоцнетата...

Образовните асистенти од град Скопје бараат општината да им ги исплати заостанатите финансиски средства за кои подолг временски период, како што велат, им доцнат...

МЗШВ: Исплатени 5234 пчелари со вкупна финансиска поддршка од 157,3 милиони...

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска ја изврши исплатата на директните плаќања за регистрирани презимени пчелни семејства. Висината на финансиската...

„Букинг“ со месеци не исплатил пари на хотели и други партнери...

Сајтот за резервации за сместување „Booking.com“ (Букинг) со месеци не исплатил пари на многу хотели и други партнери ширум светот поради како што вели...

Нема веќе предвремена исплата на пензиите, ќе се даваат на почетокот...

Со исплатата на пензијата за август се враќа редовниот начин на исплата место предвремената исплата на пензијата, која беше воведена поради прогласувањето на пандемија...

Приватните превозници и Град Скопје постигнаа договор

Приватните превозници во јавниот автобуски превоз и Град Скопје денеска постигнаа договор за исплата на долгот од 1,5 милиони евра, повтрди за МИА од...

МОН најави исплата на стипендиите и надоместот за оброк до крајот...

Министерството за образование и наука известува дека исплатите за ученички стипендии, студентски стипендии во земјата и во странство и субвенциониран студентски оброк ќе се...

Осигурителни компании исплаќале различни износи за исти повреди од незгода –...

Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) воведе минимални износи на исплатени штети за инвалидитет откако увиде дека осигурителните компании исплаќаат различни износи за слични или...

Дневно инфо

Oпозицијата со предлог за 300 милиони евра заштеда при снабдување со енергенти По објавата на премиерот Димитар Ковачевски за плановите на Владата за справување со енергетската...

МЗШВ: 4,5 милиони евра ќе се исплатат за штети од временски...

Владата на денешната седница донесе одлука за исплата на штетите од елементарни непогоди што ги претрпеа земјоделците во 2016, 2017 и 2018 година. Висината...

Од јануари ќе добиваат месечен надомест приватните специјализанти кои почнале специјализација...

Министерството за здравство информира дека за приватните специјализанти кои започнаа со специјализација од септември 2021 година месечниот надомест ќе почне да им се исплаќа...