Ознака: инженери

Инженери изразија незадоволство од одлуката за доделување концесија за Чебрен

Под мотото „Чебрен и водите мораат да бидат македонски“ денеска кај Камениот мост во Скопје претставници на Здружението на инженери изразија незадоволство од владината...

ФОТО: Најуспешните дипломци добија „Инженерски прстен 2023“ од Пендаровски

Претседателот на државата, Стево Пендаровски, денеска ги врачи инженерските прстени на 12 најуспешни дипломирани студенти од македонските факултети што негуваат инженерски дисциплини. Тој ги...

На германската индустрија ѝ се заканува недостиг од инженери и научници

Домашното население во Германија се намалува, а со тоа и бројот на студенти по наука и инженерство Слаба заинтересираност за изучување на природните науки Роберт Вајс...

Економијата станува сѐ посива

Честопати се посочуваше дека со неформалната економија се опфатени околу 30 проценти од севкупната економија во државата, но последните укажувања на бизнисмените се дека...

Димитровски: Македонија забрзано останува без инженери

Во Македонија и во сите држави од овој простор има сѐ поголем недостиг од инженерски кадар, а особено од добар професионален кадар со овластувања....