Ознака: Зоја Бузалковска

„Чудна случка со кучето во ноќта“ – нова претстава на Драмски

Во време во кое многу општества, па така и нашето, се борат за инклузија на луѓето со посебни потреби, да се работи еден ваков...

Промоција на „Разговори со Унковски“ од Зоја Бузалковска

Излезе од печат книгата „Разговори со Унковски“ на Зоја Бузалковска, чија промоција ќе се одржи во киното „Култура“, в четврток, со почеток во 20...

Обидот да се претстави догме-филм во театар е храбар процес

Во Драмскиот театар првпат пред македонската публика, по повеќегодишни обиди, премиерно беше изведена првата догме-претстава „Прослава“ во режија на Зоја Бузалковска. Публиката, која го...

Ќе ја видиме првата догме-театарска претстава

Утревечер со почеток во 20 часот пред нашата публика премиерно ќе биде изведена претставата „Прослава“ во режија на Зоја Бузалковска, по текстот „Фестен“ од...