Ознака: зкп

Брзина на сметка на правичноста?!

Какви бенефиции ќе имаат граѓаните ако се реализира иницијативата за промена на Законот за кривична постапка (ЗКП)? Како би се одразиле промените на ЗКП...

Џолев: Времетраењето на рочиштата е регулирано со закон

Претседателот на Кривичниот суд Иван Џолев во врска со обвинувањата на обвинетите од СЈО дека рочиштата траат предолго и после работното време рече дека...