Ознака: закон за спорт

Со Законот за спорт се обезбедуваат финансиски поттикнувања за националните спортски...

Заменик министерката за правда Викторија Аврамовска - Мадиќ, заедно со директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсоски денеска одржаа прес-конференција во врска...

Наскоро измени на Законот за спорт, на статутот на МОК…?

Во седиштето на Интернационалниот олимписки комитет (ИОК) во Лозана се одржа средба меѓу директорот за институционални односи со националните олимписки комитети во ИОК, Жером...

АМС бара од ФФМ да го смени Статутот

Првиот човек на Агенцијата за млади и спорт (АМС), Дарко Каевски попладневно преку прес-конференција побара од Фудбалската федерација на Македонија (ФФМ) да направи промени...