Ознака: загрева

Европа најбрзо се загрева

Во годишниот извештај на европската климатска агенција „Коперник“ и на Светската здравствена организација (СЗО) се објавени алармантни податоци за континентот Европа, која е подрачје...

Медитеранот се загрева побрзо од останатиот дел на планетата

Медитеранот се загрева побрзо од остатокот на планетата, а доколку не се преземе нешто, околу 500 милиони негови жители се изложени на ризик од...