Ознака: жештина

Домашните миленици не сакаат жештина

Животни За разлика од луѓето, кои можат да се оладат со потење, кучињата, мачките и птиците се ограничени во тоа. Ако нам ни е жешко,...

Летошните жештини придонеле за најмалку 15 илјади смртни случаи во Европа

Најмалку 15.000 смртни случаи во Европа се директно поврзани со големите топлотни бранови што го погодија континентот во летото 2022 година, според нецелосната проценка...

Старите автобуси, сауни на четири тркала

Од ден на ден станува сѐ поневозможно да се користи јавниот градски превоз на кој градот толку многу инсистира. А како да се натераат...

Од жештините пукаат автопатите во Германија

Делови од германски бетонски автопатишта се со пукнатини поради неколкуте денови високи температури. Без инвестиции малку е веројатно тие патишта да издржат влијание на...

Од топлотен бран во Пакистан починале 65 лица

Топлотниот бран, кој претходните три дена го погоди Пакистан, усмрти 65 лица во градот Карачи на југот на земјата, а бројот на жртви би...