Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 25347)

Како да спречите создавање брчки при спиење

Нега и убавина Дерматологот од Њујорк, Дебра Џелимен, објасни како спиењето влијае на појавата на брчките и што можеме да направиме за да ја намалиме...

Виена ќе го добие првиот целосно автоматизиран ресторан

Во Виена се отвора првиот целосно автоматизиран ресторан, кој во својата понуда ќе содржи органски производи од локални производители и ќе биде отворен 24...

НАСА планира судир со астероид

Светската астронаутичка и вселенска администрација (НАСА) се подготвува да лансира вселенско летало што ќе се судри со астероид, како тест за одбрана на планетата...

Сознанија по петчасовниот пад на социјалните мрежи Станува ли интернетот ...

Сознанија по петчасовниот пад на социјалните мрежи Неодамнешниот петчасовен пад на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм и Ватс ап, беше планетарна демонстрација на фактот дека веќе...

Народен музеј – Велес

Посети го музејот Народниот музеј од Велес е организација од посебен општествен интерес. Формиран е во 1946 година, по иницијатива на гимназискиот професор Ѓорѓи Милошев...

Кој е нобеловецот за литература Абдулразак Гурна?

Фаворит од сенка Нобеловата награда за литература оваа година ја доби Абдулразак Гурна, соопшти Шведската кралска академија на науките. Името на лауреатот кај нас е...

Лидерите од Балканот со различна диоптрија гледаат на проширувањето

Балканските лидери имаат различни очекувања за процесот за проширување на Европската Унија, по завршувањето на словенечкиот самит за Западен Балкан. Усвојувањето на декларацијата во...

Зголемено интересирањето за македонскиот јазик во училиштата во Лесковац

Децата што посетуваат настава во основните училишта во Лесковац покажуваат сѐ поголемо интересирање за следење на предметот Македонски јазик со елементи на националната култура....

Истражување за индексот на бирократија

Најмало бирократско оптоварување во однос на процедурите и бројот на часови што им се потребни на компаниите за да ги завршат своите обврски кон...

Стимулациски пакети што чекаат да бидат отворени

Неопходно е создавање услови со кои младите ќе бидат вреднувани и работно стимулирани во согласност со нивните квалификации. Во спротивно, тие нема да имаат...