Ознака: Дневен весник (Ед. бр. 24995)

Антанија подалеку од Анталија!

До Антанија се стигнува од Битола, преку Новаци, па потоа кон Мариово, за конечно да се запре во селото Зович, последното место од кое...

Дали сте премногу негативни?

Сите имаме лоши денови, понекогаш но ако таквото расположение се повторува, треба да се ослободите од негативноста. Не е проблем понекогаш да станете на...

Како да ја третирате мрсната кожа во летните месеци

Во текот на летните денови, поради високите температури, исто како и целото тело, и лицето повеќе се поти, па поради тоа мрсната кожа секојдневно...

Ансамблот „Македонија“ ги оживеа и записите на Ѓорче Петров

Познатиот ансамбл одржа концерт на фестивалот „Илинденски денови“, а во Битола се претставува и со две изложби Ансамблот „Македонија“, кој веќе долги години е дел...

„Џиновска продавница за фантазии“ во Шпанија

Една од најпознатите шпански издавачки куќи „Трамунтана“ ја издаде сликовницата „Џиновска продавница за фантазии“, чиј автор е Бистра Георгиева, а илустрациите се на шпанската...

Објавена збирката „Уплавната вода, тагата“

„Уплавната вода, тагата“ е новата, трета збирка поезија на Сузана Ѓорѓиевска, во која се објавени педесетина песни. Според писателката Габриела Стојаноска Станоеска, збирката ги...

Приштина тајно се вооружува!

КОСОВО Минатата недела за потребите за новоформираната војска на Косово е испорачан вториот контингент на оклопни возила од САД, а наедно приштинските власти водат разговори...

Панорама – Викенд на епидемиолошка бомба

Балканските земји претстојниот викенд ќе се соочат со најголемиот промет на патници, но во исто време тоа претставува и најризичниот период за ширење на...

Лето во Скопје – базени, плажи, игранки

Знаете ли каква интересна анегдота постои за маџирмаалци? Секое дете што ќе се роди, најпрвин го капат во Вардар. Тие се деца на реката,...

Глобалната рецесија ја парализира македонската економија

Поради непредвидливоста на ситуацијата предизвикана од пандемијата на коронавирусот, како и стравувањата од нов посилен бран од септември, економистите прогнозираат дополнителни негативни трендови, како...