Ознака: детски фестивал

Ново блескаво издание на детскиот фестивал „Ѕвездички“

На 7 и 8 октомври во Прилеп по 23-ти пат ќе ечи песна На 7 и 8 октомври во салата на центарот за култура „Марко...

Избрани творбите за 19-от републички литературен детски фестивал „Ракатки – 2023“

Фестивалскиот одбор на републичкиот литературен детски фестивал „Ракатки – 2023“ известува дека комисијата ги избра творбите на следниве млади автори, кои пишуваа на темата...

Викендов по 19-ти пат потекоа песничките на фестивалот „Поточиња“

Во големата сала на Македонска филхармонија, во саботата и неделата се оддржа 19-то издание на фестивалот на детска песна „Поточиња 2022“. Според првите реакции...

Избрани творбите за 17-от републички литературен детски фестивал „Ракатки –...

Фестивалскиот одбор на републичкиот литературен детски фестивал „Ракатки “ известува дека од вкупниот број пријавени творби на конкурсот „Ракатки - 2021“ комисијата ги избра следниве...

Се одржа детскиот фестивал „Радика фест“

ДЕБАР Во Домот на културата во Дебар синоќа се одржа 11-то издание на фестивалот на детски забавни песни „Радика фест 2020“. На фестивалот беа...

Вечерва почнува фестивалот на детска креативност – „Трамболини“

Детски културен центар „Карпош“ за време на овие несекојдневни околности го организира Интернационалниот фестивал на детската креативност - „Трамболини“ кој е прв фестивал од...

На првиот детски фестивал „Мелодија“ сите се победници!

Детскиот музички фестивал „Мелодија“, кој во саботата се одржа во големата сала од Центарот за култура во Кичево, во целост го оправда своето постоење...

Детскиот фолколорен фестивал „Оро без граници“ ќе се одржи по 28....

Меѓународениот детски фолклорен фестивал „Оро без граници“ ќе се одржи по 28 пат и ќе трае од 19 до 22 септември, во организација на...

Младите од светот ќе пеат во Битола

Утре во Битола свечено ќе биде отворено јубилејното 20 по ред издание на Интернационалниот музички фестивал „Тра ла ла“. Според зборовите на првиот човек на...