Ознака: две

ОД ЖИВОТОТ НА ДВЕ ЧАЧКАЛИЦИ

Две другарки чачкалици во чаршија здогледале игла: - Види, робокап! * * * Шетале две чачкалици во парк, кога во тревата еж: - А бе, овие...

Две години

Две години Гоце Делчев го имаме ставено на маса - оваа содржајна мисла не е моја, неа ја има кажано член или претседателот на...

Меѓународното право низ две диоптрии

Од Украина тргнаа низа прашања што имаат глобален импакт, тестирајќи ги светските сили во контекст на Рускиот претседател Владимир Путин потпиша декрет за признавање на...

Вардар и Партизан – две фудбалски стории

ВУЈАДИН СТАНОЈКОВИЌ (1) Станојковиќ беше еден од најстандардните играчи во шампионската генерација на Вардар од 1987 година, а подолг период беше и еден од столбовите...