Ознака: градски

Електрични тротинети „бин бин“ за вандалски „вин вин“

На надлежните воопшто нема да им биде исплатливо да ја намират сметката за сервисирање на електричните тротинети, бидејќи претежно се користат од малолетни деца,...

Во Прилеп поскапуваат водата, јавниот градски превоз и услугите за комуналии

Од октомври прилепчани ќе плаќаат повисоки суми за водата, јавниот градски превоз и комуналните услуги. Ваква одлука беше донесена на 15-та седница на Советот...

ЈП „Градски паркинг“ – Скопје продолжува со редовните акции на...

ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, во соработка со ЈП „Паркови и зеленило“, информираа дека излегле на терен во затворениот паркинг „Нова Македонија“. Според ЈП...

Предизборните плакати како траен градски „декор“

Автобуски станици, дрвја, ѕидови од згради, бандери, заштитни огради од градилишта, се само мал дел од местата каде што стојат залепени рекламните постери на...

Да не се дозволи патниците од автобусите да бидат новиот градски...

Членот на Комисијата за заразни болести и директор на Центарот за јавно здравје - Скопје, Александар Стојанов, алармира дека во одделни случаи е регистрирано...

Градските советници утврдуваа мерки за заштита на животната средина

Градските советници разгледуваа поголем број предлог-одлуки за работата на градот, меѓу кои и за воспоставување меѓуопштинска соработка меѓу градот Скопје и општината Сарај. Стана...

Битола останува без градски превоз?

Доколку во најскоро време не најдат заеднички јазик, лесно може да се случи Битола за брзо време да остане без градски линиски превоз и...

На градските гробишта се крадат дури и надгробни плочи и бисти

Неодамна проструи вест за кражба на триесетина сребрени бисти од Градските гробишта во Бутел, а тоа ги вознемири граѓаните. Никој не сака туѓинци да...

Сиромав човек не може ни да живее ни да умре

На годишно ниво, во работата на погребниот сервис „Бутел“ АД - Скопје се јавува одреден просек од педесетина починати лица, кои не ги исполнуваат...