Ознака: ГПС

Спортистите на ЛОИ ќе бидат следени со ГПС

Организаторите појаснуваат дека системот нема да се користи за следење на нивното движење во текот на престојот, туку податоците би се користеле ретроактивно ако...

Нов пронајдок – чевли со ГПС уред за следење

Вистинско решение за контрола на движењето на постари лица со Алцхајмерова болест со кое се намалува ризикот од губење Лицето со Алцхајмерова болест може да...

Технологија инспирирана од мравки што може да замени ГПС

Уште од праисториско време, луѓето се ориентираат на земјата преку небото. Сонцето следи предвидлив пат од исток кон запад секој ден, а по зајдисонцето...