Ознака: велосипедистите

По седми пат „Азот 2021 мтб предизвик“ ќе ги собере ...

На 21 и 22 август во селото Богомила, како централно место и во регионот на Азот, ќе се одржи фестивалот „Азот 2021 мтб предизвик“,...

Велосипедистите во сообраќајот – категорија на отстрел?

Според податоците на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, од 22 до 47 проценти од велосипедистите што биле дел од сообраќајки во...

Лекцијата за безбедност на пешаците и на велосипедистите, возачите ја пропуштиле...

Иако во повеќе скопски општини, локалната власт направила сѐ за пешаците и велосипедистите да се почувствуваат побезбедно во сообраќајот, неодговорните возачи сѐ уште ја...