Ознака: вакцинираат

Ваучери од 500 евра за Словаците над 60 години

Како словачката влада ги мотивира граѓаните да се вакцинираат Словачката влада предложи план со кој се предвидува бонус од 500 евра за секое лице над...

Постарите луѓе многу потешко се вакцинираат

Стратегијата за создавање и масовно давање вакцина против ковид-19 на населението може да биде поткопана од имунолошкиот систем на постарите луѓе Во хипотетички алтернативен универзум,...