Ознака: амбиент

Кога ќе ви збоктиса токсичниот политички амбиент

Не знам за вас. Но, за мене, во Mакедонија стана тешко да се живее, а уште потешко да останеш ментално здрав. Острите контури на...

Нервозата кулминира и кај учениците и кај наставниците и родителите

Нервозни се и учениците и кадарот, не само поради тоа што се одолжува времето за настава туку и поради тоа што квалитетот не е...

Ковид-сертификатите не гарантираат амбиент без коронавирусот?

ЕУ во дилема околу валидноста на потврдите за вакцинација Додека ковид-сертификатите на големо се распространети низ Европа и истовремено претставуваат главна „пропусница“ за патувања и...

Скулптурите на Хаџи Бошков во античкиот амбиент на Стоби

Изложбата на македонскиот скулптор Петар Хаџи Бошков вклучува четириесетина репрезентативни дела од повеќе творечки фази на авторот, кои опфаќаат четиридецениски период од 1962 до...