Ознака: Актери

Деца актери од Велес ја изведоа претставата за „големи“ – „Писание“

Премиерата на претставата „Писание“ беше изведена пред полната сала, од 200 гледачи, а раководителката на студиото „Словото“, Весна Димитрова–Бобевски, очекува да има уште изведби,...

Политичките актери и медиумите – соучесници во креирање стварност исполнета...

Истражувањето на ИКС ги анализира обемот и распространетоста на штетните наративи во јавната политичка комуникација на политичките партии и политичарите со јавноста во државата,...

Холивудските актери постигнаа договор со студијата за да го прекинат штрајкот

Договорот ќе обезбеди актерите да добијат зголемување на платите. Исто така тој вклучува одредби за согласност и компензација околу употребата на вештачка интелигенција за...

„Самоглас“ бара актери за аудиодрами

Тимот на „Самоглас“, во рамките на проектот „Збирка аудиодрами од Горан Стефановски“, отвора повик за актери во аудиодрами. Во рамките на овој проект е...

Кој е режисерот, а кои се актерите на пародијата на правната...

Неколку актуелни и индикативни елементи на невладеењето на правото и владеењето на правната несигурност Според нашите соговорници, професори и правни експерти, во државава „етничкиот елемент...

Како против неприродната спрега меѓу различни актери во правосудството

Градењето непрофесионални спреги помеѓу обвинители, судии и адвокати и недозволивото инволвирање на судската администрација во процесот се проблеми што надлежните конечно ги препознаа како...

Битолските актери ги извадија на површина скриените внатрешни демони во човекот

Интимна модерна анти-бајка, духовита и истовремено сурова, одиграа актерите на Народниот театар Битола вчеравечер во рамки на драмската програма на фестивалот „Охридско лето“. Носејќи ја...

Вештини што мораа да ги научат познатите актери за да...

Често се случува актерите и актерките во филмовите за кратко време да треба да научат некоја вештина што ја изведуваат ликовите што ги интерпретираат,...

Актери што добро се подготвиле за улогата и актери што...

Покрај тоа што актерите се подготвени да истражуваат, да научат разни вештини, нагло да ослабат и да се здебелат, тие се подготвени да направат...

Дензел Вашингтон и Изабел Ипер актери на 21 век

Оскаровецот Дензел Вашингтон, кој ја доби највисоката филмска награда за својата улога во акцискиот трилер „Ден за обука“ (2001 година), е на врвот на...