Ознака: Актери

Дензел Вашингтон и Изабел Ипер актери на 21 век

Оскаровецот Дензел Вашингтон, кој ја доби највисоката филмска награда за својата улога во акцискиот трилер „Ден за обука“ (2001 година), е на врвот на...

По дипломирањето се бориме да останеме актери на сите можни начини

Поттикнати од својата лична позиција како невработени актери, со голема љубов кон театарот и уште поголем ентузијазам, Бобан Алексоски и Надица Петрова зборуваат за...

Актери што го завртеа грбот на глумата

И покрај трите „оскари“, Даниел Деј Луис го напушти актерството, Џин Хекман веќе 15 години не застанал пред филмските камери, Роберт Редфорд само режира...

Етничка кусогледост

Од етничката кусогледост не е поштедена ни Македонија, која помина долг период во мачни расправи за остварувања на барањата на албанското малцинство. Деновиве пред...

Eкипата на „Врба“ вечерва во Милениум ќе има средба со публиката

Скопската публика вечерва ќе има ретка можност одблизу да поразговара со филмската екипа на „Врба“ и да постави прашања врзани со филмот. Веднаш по...

И Белград доби своја Патека на славните

Во чест на актерските легенди на југословенската и српската кинематографија, белградскиот плоштад Славија, по углед на Холивуд, има своја ѕвездена патека. Петнаесет познати имиња, меѓу...

Имиња на претседатели, пејачи, актери за имeнување улици или плоштади

Според комисијата за именување улици, плоштади, мостови и други инфраструктурни објекти на Советот на градот Скопје, освен имињата на историски личности, од нашите современици...

Познати актери во новата зомби-комедија на Џим Џармуш

Славниот режисер Џим Џармуш во моментот работи на филмот „Тато нема да умре“, комичен зомби-хорор. Она што го прави единствен овој филм е спектакуларната...

Актерите убедливо поплатени од актерките

Заедно првите 10 актери заработиле 748,5 милиони долари, додека збирот на жените е 186 милиони долари, дури една четвртина од сумата на актерите Актерка Скарлет Јохансон...

Актери го чистеа Клиничкиот центар „Мајка Тереза“

Група актери денеска спроведоа акција за чистење на дворот на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје со цел подигнување на свеста на граѓаните и...