На денешната прес-конференцја во Агенцијата за млади и спорт беа соопштение имињата на добитниците на државната награда „8 Септември“.

Носители на престижната Државна награда за спорт „8 Септември“ за 2019 година се:

– Томе Коцев, доајен во борењето;

– Слободан Николиќ – еден од најдобрите спортски доктори;

– Атанас Николовски – еден од најдобрите македонски кајакари;

– Кочо Димитровски – македонска фудбалска легенда;

Наградата за животно дело за исклучителен придонес за развој и афирмација на спортот во Македонија ќе ја добие Драган Стојановски, претседател на карате-федерацијата.

Наградите на добитниците ќе им бидат врачени на посебна свеченост на 8 септември во 11 часот во Собранието на Република Македонија.